Не може, няма и не бива да има избори 2в1 - предсрочни парламентарни избори заедно с европейските избори през лятото. Това заяви президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев пред БНТ.

Чудесният печеливш от едни избори ще бъдат "Възраждане" и партиите около президента Румен Радев. Нищо добро не ги чака евроатлантическите партии, ако отидат на нови предсрочни парламентарни избори, предупреди Плевнелиев.

Той изрази възмущението си от ниската политическа култура в Народното събрание - кой на кого седял в скута, делкания и сглобки. Народът не очаква хулиганско отношение от членовете на Народното събрание. Предстоят едни много големи, важни и исторически решения не само в България. Бойко Борисов и Христо Иванов са по-възрастните в стаята, в която едни деца се бият и се раздават юмруци, като те двамата не трябва да допускат да има нови избори особено в ситуация, че ще има нова Европейска комисия и реформи в НАТО, настоя Плевнелиев.

Според него Борисов не би искал да остави на президента Румен Радев да определи следващия български еврокомисар на държавата. Борисов не би искал заради егоизъм да счупи мечтите и готовността на една Мария Габриел, която би била чудесен министър-председател. 

ПП/ДБ: По същество разговори за ротацията все още няма

ПП/ДБ: По същество разговори за ротацията все още няма

Надежда Йорданова: Меморандумът не е коалиционно споразумение

Той смята, че съпредседателят на ДПС Делян Пеевски получава като изпълнителен директор властта в България. Не е правилно от гледна точка на Бойко Борисов този негов синхрон - постоянно и навсякъде с ДПС. Ако се погледне ситуацията на ПП-ДБ, те също преговарят ежедневно с Пеевски в парламента и това също съсипва тяхната репутация.

Единственото възможно решение е да се изготви един нов документ, тъй като меморандумът бе най-лошото, което се произведе, оцени експрезидентът.

"Знаем, че Борисов никога няма да заобича Кирил Петков и Асен Василев, но над нас са Шенген и Еврозоната. Има опасност безобразията в съдебната система да бъдат заметени под килима, но има вариант и за операция "Чисти ръце" - направете го, народът ще ви разбере", призова Плевнелиев.

Запитан дали е стопиран президентския проект, Плевнелиев посочи, че политическия проект на държавния глава съществува. Той счита, че Румен Радев ще се бори за властта и ще се бори срещу политическите партии. Бойко Борисов никога не трябва да забравя, че бе арестуван незаконно именно от служебния министър на вътрешните работи на Румен Радев, напомни той.

Радев: Истинската цел на промените в Конституцията бе овладяването на държавата

Радев: Истинската цел на промените в Конституцията бе овладяването на държавата

От тук нататък всяко мнозинство, всяка безпринципна сглобка може да прекроява закона съобразно интересите си