Заместник-председателят на парламента Росица Кирова очаква и се надява през следващата седмица да няма заседание на Народното събрание, съобщава БНТ.

Тя уточни, че заседание ще има единствено при спешни и неотложни теми.

Кирова смята, че в момента не е нужно трибуната на Народното събрание да се използва за предизборно говорене.

"Променихме правилника, обявихме, че ще излезем във ваканция по време на предизборната кампания. Това е пример как не трябва да профанизираме Народното събрание и да го използваме за ненужно говорене по време на кампания. Нека оставим хората да ни изберат според това, което сме направили", настоя тя.

Кирова се включи в националния събор-поклонение в местността "Оборище" по повод 148 години от Априлското въстание.

Там тя заяви, че Оборище ще остане завинаги вградено в паметта на българския народ.

Кирова припомни, че тази местност по думите на Захари Стоянов е свещена, а народните избраници той нарича "ангели, най-честните и идеални личности измежду народа".

По нейни думи оборищенци винаги ще бъдат ориентир за поколенията.

Зам.-председателят на НС отбеляза, че първите народни избраници са завещали, че не със слова, а само с дела се показва отдадеността и верността към Отечеството; че овластените народни избраници трябва да му служат смело, гордо и безкористно; че истински народни представители, призвани да чертаят бъдещето на една държава, могат да бъдат само онези, които осъзнават висотата на своя дълг към Отечеството.