Аз имам притеснения, че ще има определени проблеми с работата в парламента на различните парламентарни групи, но пожелавам успех на госпожа Дариткова. Така коментира Валери Симеонов в кулоарите на парламента избора на Даниела Дариткова за шеф на ПГ на ГЕРБ.

По думите му това е право на ГЕРБ и те (НФСБ) нямат право на мнение.

Симеонов подчерта, че притесненията му идват от факта, че до момента Цветанов е извършвал много кординационна работа между парламентарните групи.

Според него може би ще има преходен период, но отново пожела на Дариткова "цветя и рози по пътя й прашен и карамфили за нашата любов".

Дариткова: Никога няма да бъда Цветанов в парламентарната група на ГЕРБ

Дариткова: Никога няма да бъда Цветанов в парламентарната група на ГЕРБ

Иска да въведе модел на понижаване на агресията

Ще я подкрепяме тогава, когато има за какво, но ще си отстояваме нашите позиции, категоричен бе Симеонов.

Още по-лаконичен по темата бе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той заяви, че това е решение на парламентарната група на ГЕРБ. "Ние в ДПС си взимаме нашите решения и не позволяваме никой да ни се меси", посочи Карадайъ за избора на Дариткова на мястото на Цветан Цветанов.

Карадайъ отбеляза, че от ДПС не се месят в решенията на другите партии.

На въпрос дали ще подкрепят оставката на Цветанов, Карадайъ заяви, че в ДПС са либерали.

Марешки вижда консолидиране на парламента след излизането на Цветанов

Марешки вижда консолидиране на парламента след излизането на Цветанов

Имало по-голям кворум за избора на Дариткова

От своя страна лидерът на "Воля" Веселин Марешки увери, че диалогът с ГЕРБ ще върви конструктивно независимо от промяната в ръководството на най-голямата парламентарна група.

Ние ще подкрепяме всички текстове, не само от ГЕРБ, но и от другите партии - парламентарно и непарламентарно представени, които са в ползва на българския народ, категоричен бе той.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че Даниела Дариткова поема поста на Цветан Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ, след като вчера той обяви, че напуска парламента. Поемайки длъжността обаче, Дариткова обяви, че никога няма да може да замени Цветанов в партията.

Борисов призна за тежък удар на всички нива в ГЕРБ
Обновена

Борисов призна за тежък удар на всички нива в ГЕРБ

Според него всички замесени в скандала са напуснали държавните постов