От АБВ, които се регистрираха в ЦИК за предстоящия евровот със старото име на БСП - "Коалиция за България", уверяват, че те предлагат истинската лява листа. Според думите на лидера на партията Румен Петков другите излъчвали безсилие.

Петков внесе в ЦИК документи за регистрация на листата на формацията. "Нашите евродепутати ще бъдат в българското семейство, защото там ни е мястото.
Когато предлагаш човек, който ти казва, че е европеец, а после българин, лично изпитвам съмнение и скептицизъм, защото чувството за родова памет и местен патриотизъм, ако бъде подменено от изкривени ценности, нищо добро не очаква тези, които са изпратили такъв представител", каза Петков.

Припомняме, Петков визира изказване на Цветелина Пенкова, която е на 3-то място в листата на БСП. Тя се определи, че е първо европейка, а не българка.

АБВ да си намерят и една Елена за водач на евролистата, препоръча Кирил Добрев

АБВ да си намерят и една Елена за водач на евролистата, препоръча Кирил Добрев

БСП ще подадат жалба в съда, за да не позволят българските избиратели да бъдат подвеждани

Петков посочи, че листата на "Коалиция за България" е най-силната и се състои от 17 регистрирани кандидати, 11 от които са хабилитирани лица, а 5 от тях са университетски преподаватели. Той коментира, че междуособиците на "Позитано" (където е централата на БСП - б.р.) оставят на много заден план работата по формирането на леви политики.

ВАС не уважи жалбата на БСП за регистрацията на "Коалиция за България"

ВАС не уважи жалбата на БСП за регистрацията на "Коалиция за България"

Пред съда можели да се обжалват само отказите за регистрация

"С болка казвам, че на "Позитано" има битка между ръководството на партията и самата партия. Има битка между два клана - на Нинова и на Станишев. Има битка срещу левицата. Там не мисля, че става дума за лява политика", каза Петков.

По думите му нямало дума за работници, няма дума за кооперативи, за стабилизиране на ядрената ни енергетика, т.е. е един набор от кухи фрази, на който бяхме свидетели в отиващия си европарламент".

АБВ регистрира в ЦИК "Коалиция за България"

АБВ регистрира в ЦИК "Коалиция за България"

За обвиненията на БСП Румен Петков заяви, че на тях все някой нещо им краде

Петков не подмина в коментарите си и листата на ГЕРБ. За него тя сочи грабежът на миналото столетие
"На ГЕРБ листата излъчва съсипията на селското стопанство. Там са ликвидационните съвети, унищожаването на ядрената ни енергетика чрез 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", там е продажбата на авиокомпания "Балкан", заяви лидерът на АБВ.

Листата на коалиция АБВ за предстоящите евроизбори 2019 г.:

  1. Боян Дуранкев
  2. Пламена Заячка
  3. Георги Кючуков
  4. Александрина Костадинова
  5. Радан Мирянов
  6. Камелия Стаматова
  7. Красен Димитров Димитров
  8. Калина Найденова
  9. Боян Борисов Киров
  10. Емил Стоименов
  11. Георги Светломиров Петров
  12. Антон Коджабашев
  13. Георги Илчев
  14. Димитър Петров
  15. Иван Петков Педев
  16. Любомира Ганчева
  17. Румен Петков