Лидерът на АБВ Румен Петков е възмутен за отказа да бъде образувано досъдебно производство срещу евродепутата Ангел Джамбазки по сигнала на партията и група протестиращи и потърпевши граждани от лятото.

Изводът на Румен Петков е, че има недосегаеми по времето на Иван Гешев, който целенасочено пази ВМРО и Джамбазки.

Джамбазки: С бомбичките и пожарния маркуч охраняваме исторически паметник

Джамбазки: С бомбичките и пожарния маркуч охраняваме исторически паметник

Отговорихме абсолютно адекватно

АБВ настояваше прокуратурата към ЕП да снеме евродепутатския имунитет на Джамбазки, след което да бъде образувано наказателно производство. "Лицето Ангел Джамбазки демонстрира явна агресия срещу участници в мирния протест пред централата на партията, насочен срещу провежданата от ПП ВМРО политика. Видимо от медийните материали, същият извършва действия, които застрашават в голяма степен живота на протестиращите...", се казва в текста на писмото.

Петков обвини прокурора в съучастие с ръководството на ВМРО в нарушаване на епидемичните мерки, защото той ги прикрива. Той припомни и нежеланието на прокуратурата да разследва лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за ремонтите на тренировъчните самолети А-39.

На брифинг в централата на партията Румен Петков предупреди и че проектът на Закон за изменение и допълнение на Конституцията на Р България, внесен в 45-то Народно събрание, всъщност цели да гарантира пълния мандат на Иван Гешев. Според Румен Петков внесените до този момент законопроекти са достатъчна работа за мандат и половина. От АБВ ще направят анализ на всички тези проекти с особен акцент върху тези за правораздавателната система.