Лидерът на АБВ Румен Петков очаква прокуратурата да се сезира за оттеглената цената на газа от страна на "Булгаргаз" под давлението на министъра.

Прокуратурата и главният прокурор са долнопробен филиал на диктатурата на Борисов, смята той. Петков съжалява, че на 2 септември не е пометено Министерството на енергетиката. Ако не се предприемат действия от държавното обвинение, "онзи с каскета", както се изрази лидерът на АБВ, рискувал да спи на студено. Той може, ама ние защо, недоумява Петков.

Любомира Ганчева изтъкна, че енергетиката ни е докарана до повратна точка, че няма връщане назад. Назад е само потоп, смята тя. АБВ иска оставките на Теменужка Петкова, на шефовете на "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз". Крайно време е да се сложи край на герберите, калинките и теменужките с политиката ни, според Ганчева. Тя се опасява, че ще бъдем докарани да сме на свещи.

Румен Радев "приключи морално" управлението на Борисов

Румен Радев "приключи морално" управлението на Борисов

Важно е час по-скоро да приключи и формално

Нищо не е цветя и теменужки в енергетиката ни според АБВ. Променят се условия със задна дата само след телефонно обаждане на министъра. "Булгаргаз" по думите й мълчали като мишки. Всичко е риск, всичко е хаос, притеснена е Ганчева. Настояваме за оставка, настояваме за експертиза, допълни тя.

АБВ са притеснени още, че АЕЦ "Белене" се бави. Шефът на НЕК умишлено бавел проекта. Партията е смутена от акцията в "Хиполенд". Живеем в условията на диктатура, смята Румен Петков.

Той заподозря, че премиерът се притеснява от служебен кабинет, защото за пет часа от встъпването си в длъжност служебният вътрешен министър щял да разпореди проверка на аудиозаписите с участието на премиера и на снимките от спалнята му. След такава проверка следвало:

В 12.05 часа арест на Борисов.

В 12.10 часа главният прокурор Иван Гешев също е арестуван за съучастие.

В 12.15 часа народът вече щял да има повод да се почерпи с кафе.

Освен това при служебен кабинет служебният външен министър като първа задача щял да пише на испанския си колега за барселонската афера. Това са двете неща, които не дават на Борсов да спи, смята Румен Петков.

Борисов се превръщал в трън в петата на ЕС и ЕНП

Борисов се превръщал в трън в петата на ЕС и ЕНП

Правителството нямало подкрепа в Европа за действията си