Имал съм 1-2 такива срещи в присъствието на оперативен работник и те могат да бъдат проверени на базата на въпросните документи. По телефона аз съм разговарял и с лица, които са били на контрол, но нямам от какво да се притеснявам.

Това каза министър Румен Петков в ефира на БТВ по повод на тиражираната информация за негови контакти с лица от престъпния свят.

Припомняме, самият министър съобщи това вчера в интервю. По думите на Петков при контакти с разработвани лица винаги има документация и те не са правени насаме.

По случая с Иван Иванов работят ДАНС и прокуратурата, а ние съдействаме с всичко, с което можем. МВР е заинтересувано цялата истина за излезе наяве, каза още Румен Петков, но отказа да коментира дали е било извършвано незаконно подслушване.

Не бих могъл да коментирам, трудно е да ви опровергая", коментира той законността на подслушването, с което на практика потвърди тезата, че служители на МВР са правили разработка на свои колега и началник без официално разрешение за това.

Министър Петков допълни, разчита на работата на прокуратурата, но според неговото мнение такива хора като Иванов „злепоставят името на министерството и нямат място в него".
Обидно е, болно е", допълни Румен Петков.

Той отказа да коментира обаче дали в момента се проверяват Ваньо Танов и Илия Илиев за изнасяне на класифицирана информация и дали, както попита водещият, предстои арест за един от двамата.
„Надявам се разследването да приключи по най-бързия възможен начин", каза Румен Петков.