"За разлика от други аз нямам началници нито в България, нито в чужбина. Разбира се имам само един началник и това е българският народ, който ме е избрал и на когото съм се заклел да служа." Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в Трявна, помолен да коментира думите на министър-председателя Бойко Борисов, че опозиционният лидер Корнелия Нинова е негов шеф.

Борисов много се накарал на МВР шефовете заради случая Пелов

Борисов много се накарал на МВР шефовете заради случая Пелов

Корнелия Нинова е шеф на Румен Радев, смята премиерът

На репликата на Борисов, че критикува само управляващите, Радев обяснява, че критикува там, където се вземат решения и се разпределят финансови средства. "Ако започне и опозицията да го прави, тогава ще критикувам нея", добави държавният глава.

Държавният глава приветства едно вдигане на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене", потвърди, че темата е обсъждана по време на визитата му в Сочи.

Според Румен Радев реализацията на проекта няма как да се случи без участието на руските конструктори, които са произвели реакторите и гарантират ядрената безопасност и че въпросът е бил обсъден по време на работната му визита в Москва и Сочи.

Държавният глава допълни, че при заявен инвеститорски интерес и варианти и рационални идеи, трябва да се остави българското правителство събере необходимата информация, да проведе съответните преговори, да направи разчети и да ги представи.
"Едва тогава да съдим рационален ли е проектът, безопасен ли е, изгоден ли е финансово за България и т.н. Затова призовавам да оставим правителството спокойно да си свърши работата", посочи още Румен Радев.