Обществото ни има нужда от КТ "Подкрепа", а проблемите - войната в Украйна и галопиращата инфлация, поставят живота на хората и на трудещите се в България на все по-голямо изпитание. Ние заедно като държавно ръководство, работодателски и синдикални организации трябва да търсим отговор и решение на проблемите. Това заяви президентът Румен Радев в словото си пред XI редовен конгрес на КТ "Подкрепа".

Радев посочи, че КТ "Подкрепа" се превърна в значим фактор, в опора на българските трудещи се, в символ на експертност и откритост в социалния диалог, в безмилостен критик, но и ценен и търсен партньор от всяка власт. Създателите на организацията не заложиха на обикновени социални искания, а на "здрави мерки, непреходни демократични ценности и принципи", каза Радев.

КТ "Подкрепа" не е просто синдикална организация, която се бори за по-добро заплащане и права, а отива много по-далеч в своята отговорност и бъдещето на страната. Вие не само се борите за по-добри условия на работа и живот, обърна се Радев към синдикалистите, защото вижда, че те търсят причините на проблемите и техния генезис, имат смелостта да ги назовават, да предлагат експертни решения, базирани на европейския и световен опит.

КТ "Подкрепа" на битка с инфлацията на идеите

КТ "Подкрепа" на битка с инфлацията на идеите

Гладният на сития не вярва, а иска удобни обувки сега, отсече Димитър Манолов

"Ние сме длъжни като общество да отговорим на очакванията за бъдещето, че България и Европа ще се справи с предизвикателствата, а никой сам не може да го постигне. Хората трябва да бъдат сплотени и солидарни, да имат ясни цели и да знаят как да ги постигнат", категоричен бе президентът.

Той оцени, че КТ "Подкрепа" и КНСБ поставят голямо ударение върху енергетиката, Еврозоната и предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост. Най-важното е да съхраним автономността и независимостта на енергетиката, да използваме капацитета и мощностите, които сме изградили, природните дадености и постиженията на науката, настоя Радев.

Държавният глава очаква, че ще продължи работата си със синдикатите и в нелек процес да разчита на тяхната диалогичност, експертност, отговорно отношение, отдаденост на бъдещето на България, на устойчивото развитие на обществото.

Румен Радев пожела здраве и енергия на синдикалната организация. Той е сигурен, че ще работи със синдикатите за справедлива, добра България и просперираща Европа.