Инициативата "Три морета" се утвърждава като ценен инструмент за постигане на икономически растеж и ускорено социално и икономическо сближаване между Източна и Западна Европа. Активната ангажираност на Европейската комисия ще допринесе за постигане на тази цел.

Това заяви президентът Румен Радев по време на среща на "Дондуков" 2 с Цветан Кюланов - изпълняващ длъжността ръководител на Представителството на ЕК у нас.

Европейската комисия е сред стратегическите партньори на "Три морета" наред със САЩ и Федерална република Германия.

Държавният глава посочи, че като ротационен председател на инициативата България ще продължи да работи за синхронизиране на проектите по "Три морета" с политиките на ЕС.

България и Полша ще работят за повече инвестиции в рамките на инициативата "Три морета"

България и Полша ще работят за повече инвестиции в рамките на инициативата "Три морета"

За това се договориха Екатерина Захариева и Беата Дашинска-Музичка

"Регионалната инициатива "Три морета" допринася за преодоляването на съществуващите инфраструктурни различия и способства за интеграцията на 12-те европейски държави от региона със Западна Европа, което прави целия Европейски съюз по-силен", посочи Румен Радев. Той покани представител на ЕК на най-високо ниво да участва в предстоящата среща на върха в София.

Изпълняващият длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия у нас Цветан Кюланов припомни изразената от изпълнителния заместник-председател Маргрете Вестегер подкрепа на Комисията за "Три морета" и изтъкна напредъка по развитието на инвестиционния фонд на инициативата.

Той посочи възможностите за сътрудничество, визирайки синхронизирането на проекти в рамките на инициативата "Три морета" с приоритетите, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост на ЕС. 

С инициативата "Три морета" представяме региона като добро място за инвестиции

С инициативата "Три морета" представяме региона като добро място за инвестиции

Захариева иска по-активно взаимодействие между публичния сектор и бизнеса