Кристалина Георгиева не може да се кандидатира за президент. Това съобщиха от РЗС, като изтъкнаха, че член 93, ал.2 от Конституцията не допуска тази възможност.

Изискването в основния закон е категорично - за президент може да бъде избран само български гражданин, който е живял през последните пет години в страната, припомнят от партията на Яне Янев.

От там допълват, в типичния им стил, че разполагат с достоверна информация, според която „ПР-ите на ГЕРБ заедно с някои скъпоплатени поръчкови анализатори целят да създадат друг популярен играч (политически полуфабрикат) до Бойко Борисов, след като безславно се срина рейтингът на Цветан Цветанов".

Според РЗС „задкулисните сценаристи", които са моделирали образа на Борисов като главен секретар на МВР сега се стремят да създадат изкуствена алтернатива в лицето на Кристалина Георгиева.

Обществото не бива да бъде лъгано и заблуждавано с типичните за ГЕРБ полицейски постановки, категорични са от РЗС. Според тях вече е ясно, че управляващата партия няма да издигне за президент Цветанов заради тоталния му провал, но кандидат не може да бъде и Кристалина Георгиева.

Остава Борисов да признае, че основната му политическа цел е да стане президент. Но не както „призна", че няма да се кандидатира за премиер, когато беше кмет на София, посочват в заключение от РЗС.