Нова ежеседмична „атака" за вътрешния министър Цветан Цветанов е подготвил лидерът на РЗС Яне Янев. Той възнамерява всеки петък да отправя въпрос за богатствата на Делян Пеевски и семейството му, включително и за притежаваните от него луксозна лимузина BMW и джип Rover.

В колата на Пеевски и в джипа му пътуват няколко души - гардове с оръжия, слушалки и други средства на охранителната дейност, алармира по време на пресконференция в централата на партията Янев и допълни, че по предната решетка на BMW-то са монтирани сини сигнални светлини, каквито имат колите на НСО и които осигуряват привилегирован режим на движение по улиците.

По данни на РЗС Пеевски често може да бъде хванат в нарушение на правилата за движение по пътищата. Позовавайки се на сигнали от катаджии, Янев посочи и че депутатът от ДПС и медиен магнат често ги овиквал, ако го спрат за проверка.

По думите на лидерът на РЗС Пеевски се хвалел, че притежава богат арсенал от огнестрелни оръжия. Затова той смята да пита Цветанов може ли народен представител да си наеме частна охрана. Кой осигурява охраната му. Кой плаща тази охрана, след като Делян Пеевски е декларирал пред Сметната палата само дохода си от депутатска заплата.

Интересно е и дали депутатът притежава необходимите документи, даващи му правото да ползва огнестрелно оръжие и законна ли е колекцията му.

Той ще търси отговор от силовия министър дали МВР осигурява трасе за движение по софийските улици на Пеевски и на какво основание. Защо неговите автомобили навлизат често в забранени за движение улици и въпреки наличието на патрулка не биват спирани, попита Янев.

Пеевски плува в свое собствено корупционно блато, категоричен е Янев. Според него над медийният бос е опънат политически чадър, който от една страна го държи премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов.

Тези въпроси Янев ще задава на Цветан Цветанов, докато не получи задоволяващ отговор.