РЗС много скоро ще стартираме подписка за нова конституция и нова държава. Първият протест под това лого организираме на 10 март в София. Искаме максимално много българи да кажат - не на стария модел, не на старата държава, не на корупцията, не на безобразията във всички области.

Това заяви лидерът на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев при посещението си в Перник, цитиран от сайта zapernik.com

"В НС и днес с новата власт цари отново политически разврат. Задкулисно текат тайни договорки между управляващи и уж опозицията. Нали не приемате насериозно, че крадците от „Тройната коалиция" за една нощ са се превърнали в критици. Отново вота на българските граждани беше тотално подменен. Затова ние от РЗС считаме, че в нова конституция трябва да се заложат нови принципи", каза още Янев.

Според него народните представители нямат нужда от имунитет и броят им трябва да бъде намален.

Яне Янев отправи препоръка към премиера Бойко Борисов да спре да се оправдава и да започне да работи. Според него 90% от обещанията на Борисов не стрували и били само за пред медиите.

Той призова присъстващите в залата да вземат един химикал и да си записват всички  обещания на Бойко Борисов, като след време отбелязват дали се е справил .

"От шест месеца той е министър председател. Всичко е в него - и ножа, и хляба и сиренето. Да започне да работи. Ако той до края на месеца не започне да работи ще кажем на всички какво е приемственост - между предишната и сегашната власт", категоричен беше лидерът на РЗС.