Очакваме от Марио Тагарински да напусне парламента, така както внезапно реши да напусне ПГ на РЗС.

Това заяви депутатът от РЗС Атанас Семов, който е зам.-председател на парламента.

Напускайки РЗС, Марио Тагарински става независим депутат. Ако обаче напусне парламента, ще бъде заместен от следващия в листата на РЗС от врачански регион и така ще бъде запазена цялостта на парламентарната група на Янев. 

Семов бе категоричен, че премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов стои зад опита да бъде разпадната групата на РЗС в парламента, съобщава радио Пловдив.

"Това е безпрецедентен политически терор над партия, която отправя основателни критики към управлението", каза Семов.

Той обяви, че ГЕРБ се страхува и от информацията, която би постъпила в лидера на РЗС Яне Янев, след като от началото на 2010-та поеме временното председателство на комисията за контрол на ДАНС.

Припомняме, в студиото на БиТиВи по-рано днес лидерът на РЗС Яне Янев зададе два въпроса, които остави като задача за разследващите журналисти: Кой е осъществил срещата между Тагарински и Бойко Борисов в Дианабад в петък и кой осигурява охраната на Марио Тагарински.

Лидерът на РЗС посочи, че неговите депутати ще продължат да се борят за десните идеи и за консервативния проект в България с всички почтени средства.

Ние не можем да спрем до тук", бе категоричен Янев. По думите му от РЗС дори вече не държат на формированието на собствена политическа група. „Стаи, коли, председатели, това всичко вече дори не ни интересува", обясни Янев.

По думите му в РЗС вярват, че ще надделее здравия политически разум и няма да се позволи ликвидирането на една политическа сила. „Това не е ултиматум", смекчи тона от вчера Яне Янев.