С Библия в ръка от Искърското дефиле Борисов плаши с бедствия. Това стана по време на поход с младежи от партията по Вазовата екопътека в Искърското дефиле. Младежите оставиха в нея събрани съчинения на Иван Вазов в 22 тома, а Бойко Борисов постави първата книга - Библията, "защото без Божията помощ нищо не може да се случи!".

"Нашите приятели от съседна Гърция вчера получиха близо 60 милиарда лева - 30 милиарда евро, а България не е получила. Нула! Ние представихме план за възстановяване, но от злобата и ината те го замразиха. Виждате, че нямат план. И докато нашите съседи ползват милиарди евро безвъзмездна помощ, България още не си е подала плана. Това е България на Радев! Това е едноличната диктатура!", подчерта Борисов.

Президентът уведоми Шарл Мишел, че внасяме Плана през юли

Президентът уведоми Шарл Мишел, че внасяме Плана през юли

ЕС се нуждае от план за реакция при нарастване на миграционните потоци

Относно ваксинирането в страната бившият премиер каза: "Ние имаме 2 700 000 ваксини, подсигурени от нас. И то от цялата палитра - Янсен, Джонсън, Пфайзер, Астра, Модерна... Кой каквото иска. Те и това унищожиха".

Председателят на ГЕРБ предупреди, че служебното правителство ще провали и други неща. "Европа дава безвъзмездно милиарди, те излизат и казват на докторите, медицинските сестри, санитарите - "Нямаме пари!". Ами нямате, защото сте некадърни да си направите плановете. Нашият план го предоставихме в парламента, помните, още преди няколко месеца. Хубав, лош, сега щеше да има, както за Гърция", обясни Борисов.

По думите му сега управляващите щели да се къпят в пари, нямало да обясняват на бизнеса - "Вече няма грантове, ще има кредити". "Няма за медицинските сестри, имало до края на май. Ами как да има? Те се съсредоточиха в най-лесната кражба - НАП и Митници. И там е тоталният им провал. Там контрабандистите вършеят в момента. И вижте им назначенията", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Какво направи Радев за един месец? Без план, без ваксинация... Само за един месец, попита още Борисов.

Според председателят на ГЕРБ, това разследване, което инспирират в момента - от 2009-а година, това е просто истинска наглост. "От 2009-а година и то какво правил Миро Найденов, но да ме оцапат и мен. Но всичкото това е, за да излиза по новините: "Бойко е извикан на разпит!", обясни Борисов. Според него, това внушение се прави с цел сплашване. "Министърът ми обявява, че ме призовава. Представяте ли си? Аз ще отида да питам какво има от 2009-а година. Тази "покана" е да сплашат всички Вас", категоричен бе Бойко Борисов.

ГЕРБ издириха седалището на фирмата, продадена от Спецов

ГЕРБ издириха седалището на фирмата, продадена от Спецов

Поредица от въпроси към финансовия министър Асен Василев

"Мислех, че те ще се поинтересуват, ще извикат Спецов. Да го разпитат къде е човекът, на когото продаде фирмата си? Издирваме го. Издирва го цялата държава. Жив ли е или го убиха? Ако е скрит, защо са го скрили? Защо го крият?", попита Бойко Борисов.