Бизнесменът Николай Банев поставя началото на „Нова Евразийска България”. Това стана в Националния дворец на културата (НДК) в София с учредяването на Евразийски клуб в България. В приветственото си слово той изтъкна, че това е едно благородно начинание.

Събралите се в НДК, по думите му, били първопроходци. Има изключителна потребност да се учреди Асоциация на евразийските клубове в България, изтъкна Николай Банев. Той поясни, че тази своя амбиция ще осъществи догодина. Целта била да се даде максимална гласност на хората, които да могат да изкажат позицията си без страх и под сурдинка, както се изрази той.

Днес не е велик ден за витринната демокрация в България, сподели Николай Банев. Днес бил ден първи към пътя на проглеждане. Нашата свидна родина трябва да върне своята независимост, категоричен е бизнесменът, който е убеден, че евроатлантизмът ни довел до демографска катастрофа, по мнението на Банев.

Именно евроатлантизмът наложил геноцид върху бабите и дядовците, върху майките и бащите ни. Той се обяви срещу медийната проституция, срещу контрабандата, която смазала малкия и среден бизнес. Печели се върху изпосталелия гръб на бедния български народ, недоволен е Банев.

Нашата многовековна България е славяно-прабългарска, мотивира се бизнесменът.

България, по думите му, била генетично и всеобхватно евразийска, а не евроатлантическа държава. Евроатлантизмът довел невиждана мизерия и бездетие у нас. Именно евроатлантизмът ни донесъл дрога, педерастия, страх от силните на деня, убеден е Банев.

Ние и нашите следовници сме тези, които можем да спрем това, категоричен е Николай Банев. Амбицията на инициаторите е да се промени вътрешно-политическата социално-икономическа и външно-политическа ориентация на страната ни.

„Двадесет и шест години стигат! Достатъчно се наслушахме, нагледахме и изпитахме на гърба си слово и дело-блудствата на евроатлантиците, които ни лишиха от исконните славяно-прабългарски и източно-православни добродетели. Превърнаха ни в потребители на сурогати, консерванти и заблуди,водещи до оскотяване и изчезване”, пише във Фейсбук групата на инициативата за Евразийски клуб.