Лидерът на БСП за България Корнелия Нинова ще отсъства две седмици от парламента заради пътния инцидент, при който пострада.

Заради ветото на президента върху спорните промени в Закона за опазване на околната среда все пак Нинова пристигна в парламента с медицинска яка около врата и тъмни очила.

От парламентарната трибуна Нинова заяви, че БСП ще подкрепи ветото на държавния глава.

Радев наложи вето на промените в Закона за опазване на околната среда

Радев наложи вето на промените в Закона за опазване на околната среда

Той е уверен, че Народното събрание ще намери добрия баланс

За инцидента Нинова разказа пред журналисти: "Колата пред нас спря внезапно, без да има причина, ние спряхме след нея и изведнъж последва този силен удар отзад."

Припомняме, при катастрофа в центъра на София на 12-ти септември автомобил "Мерцедес" удря автомобила, в който пътува лидерът на левицата Корнелия Нинова. Инцидентът стана причина за отмяна на заседанието на Изпълнителното бюро. Катастрофирали са общо четири коли.

"Имам мозъчно сътресение и отзад на врата счупен шип. Две седмици ще отсъствам, дойдох само заради ветото и от уважение към президента", заяви Нинова.

Корнелия Нинова е пострадала леко при пътен инцидент

Корнелия Нинова е пострадала леко при пътен инцидент

Но е откарана в болница заради силни болки във врата

На въпрос дали ще предяви претенции към водачите на другите автомобили, Нинова заяви, че все още нищо не знае. Единственото, което потвърди, че мерцедесът, който ги е ударил силно отзад - не е имал спирачен път. "Ударът беше силен. След това, ние ударихме предния", разказа Нинова. Вследствие на него Нинова удря главата си в предното стъкло на автомобила.

Много е важен, принципен е въпросът за съкращаване на съдопроизводството, коментира Нинова наложеното вето. Според нея е необходимо да се съкратят сроковете за произнасяне на жалбите от съдилищата, за да не се бави много обжалването, но да не се посяга на принципа на правовата държава да могат да се обжалват актовете на Министерски съвет пред съда. "Иначе става безконтролен, който и да е Министерски съвет, днес са те - утре друг", коментира Нинова.