Депутатите гласуваха с пълно мнозинство Владимир Савов да е новият зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Той ще ръководи управление "Застрахователен надзор", пише "24 часа".

Заедно с него народните избраници гласуваха и Петър Джелепов за член на комисията, който ще подпомага политиката ѝ по анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари. Двамата положиха клетва от парламентарната трибуна.

Три спешни приоритета на номинирания за шеф на застрахователния надзор Владимир Савов

Три спешни приоритета на номинирания за шеф на застрахователния надзор Владимир Савов

Бюджетната комисия в НС изслуша и Петър Джелепов, номиниран за член на КФН

Владимир Савов шест години е бил в КФН. Три пъти той е изпълнявал правомощията на заместник-председател на управление "Инвестиционен надзор". Девет месеца е бил зам. председател на управление "Застрахователен надзор".

В последните 5 месеца заема позицията на директор на департамента за регулаторна политика и стратегия на Независимия финансов регулатор на Международния Финансов Център Астана, Казахстан.

Петър Джелепов има икономическо образование. През 2010 г. оглавява дейността на Обединена българска банка като областен мениджър. За период от 6 години последователно ръководи различни регионални центрове на банката. През 2018 г. заема ръководна позиция в "Общинска банка" АД като изпълнителен директор и член на УС на банката.

Предлагат Владимир Савов за заместник-председател на КФН

Предлагат Владимир Савов за заместник-председател на КФН

Петър Джелепов е предложен за член на комисията