Патриотите внасят радикални промени, срещу радикалния ислям. Промените в НК дават определение що е то радикален ислям.

Проповядването на радикален ислям ще се наказва със затвор от една до пет години и глоба до пет хиляди лева. От една до четири години затвор заплашва и принудата за носене на бурки.

Ако принудата е спрямо повече от едно лице, затворът е до шест години. Коренът на тероризма е в радикалния ислям, обяви на брифинг Искрен Веселинов. Той припомни успеха на патриотите, по темата със забраната за носене на бурка.

Патриотите продължават законодателната борба срещу радикализацията. Този закон защитава ислямското вероизповедание такова, каквото го познаваме - градивно, увери Веселинов. Промените защитавали традиционния ислям от радикални форми.

Патриотите готвят и изменения в Закона за вероизповеданията, отнасящи се до ислямското вероизповедание. Според службите ни, бурки се слагали и след финансов стимул.

Патриотите се опитвали да улеснят службите за сигурност в наказателното преследване срещу радикалния ислям. Над 80% от терористичните актове се извършвали, по думите на Веселинов, от четири радикални групировки.

Предлага се и криминализиране на финансовото стимулиране за носене на бурки.