Лидерът на БСП Корнелия Нинова с усмивка от трибуната на Народното събрание се сбогува с това управление. Тя посочи, че вторият мандат на Бойко Борисов е загуба за държавата. Само 7% от хората харесват това, което правим тук, обяви социалистката. Нинова видя агресия и съпротива срещу промяната в залата. Защо стигнахте дотук, обърна се тя към мнозинството.

Имаше реформи, в целта на които бяха парите, а не хората. Имаше безпринципни коалиции. Имаше несправедливост, отчете Корнелия Нинова.

Нямало справедливост в съдебната система. Не било справедливо депутатите да се возят в скъпи коли, а да няма пари за социални дейности.

Последен ден на 43-ия парламент

Последен ден на 43-ия парламент

Радев подписа указ за разпускането на депутатите

Правителството на Бойко Борисов предаде националния интерес, подчерта соцлидерът. Тя настоя за национален интерес и родолюбие. Светът се променя, ще трябва и ние да се променим, увери лидерът на БСП.

Нинова обеща доходи в следващото управление на червените. Тя обеща още здравеопазване, ефективна данъчна политика.

Нелегалните емигранти ще отиват там, откъдето са, закани се Нинова.

Червените гледат с хоризонт 20-30 години напред. В парковете на бъдещето Корнелия Нинова вижда семейства с колички, по магистралите - обработваема земя.

Герберите бурно реагираха през цялото време. Има ли други, които искат да открият предизборната кампания, призова Цецка Цачева и останалите партии да се включат в прощалните речи.