Социалният министър Деница Сачева призова държавният глава да разкрие смс-ите и разпечатките от мобилния си телефон, съобщава БНТ.

Искането й е по повод днешното изявление на Радев, в което той иска министър-председателят Бойко Борисов и министрите да разкрият кореспонденцията си.

Сачева подчерта, че личният пример е изключително важен и изрази съжаление, че президентът влиза в такъв режим на диалог, защото според нея това е липса на държавническо мислене.

Не може да заставаш зад тезите на човек, който е обвиняем, и зад художествени преразкази и картинки във Фейсбук, отсече тя.

Бетонът, паметник на беззаконието, да бъде премахнат, настоя Румен Радев

Бетонът, паметник на беззаконието, да бъде премахнат, настоя Румен Радев

Компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно

Министърът заяви, че социалните и икономическите мерки ще продължат, като правителството има готовност да ги продължи до края на годината. Предвижда се продължаване на програмата"Топъл обяд", на програмите, свързани с раздаване на хранителни пакети и на социалния патронаж.

До края на годината ще продължи и подкрепата на хората с увреждания, които в момента са освободени от такси за социални услуги до 31 август. Освен това предстои процедура за предприемачи с увреждания, които ще могат да кандидатстват за субсидии до 20 000 лв.

По данни на Сачева към момента 86 000 са тези, които са без работа от началото на извънредното положение, а близо 63 000 са си намерили работа.

Томислав Дончев отказва да разказва приказки като Шехерезада

Томислав Дончев отказва да разказва приказки като Шехерезада

Той подкрепи колежката си Десислава Танева

Тя посочи, че през днешния ден 1058 души са се регистрирали в бюрата по труда, като само 282 от тях са заявили, че се регистрират поради кризата.

По нейни думи турбуленции в работата все още има в преработващата промишленост, в шивашката и в мебелната индустрия, посочи Деница Сачева. Отчита се и намаляване на поръчки и на доставки както на суровини, така и на възможности за износ.

Сачева допълни, че критични остават туризмът и транспортът.

ГЕРБ няма да позволят на БСП да изперат имиджа на Божков

ГЕРБ няма да позволят на БСП да изперат имиджа на Божков

Нинова въвличала цялата партия в една много сложна ситуация