Социалният министър Деница Сачева също вижда политическа провокация в протестите на медицинските сестри. Това, което мен ме притеснява, е, че в момента, от една страна, профанизираме диалога с гражданското общество, а от друга страна, се опитваме постоянно да правим активни провокации на тема ЕС и на тема пътя на България, коментира тя пред медиите в парламента.

Министърът вижда политически провокации. Цели се медийно внимание, напрежение, смята Деница Сачева.

Сачева дори заподозря, че целта е да бъде извадена страната ни от ЕС. Именно пред Партийния дом, независимо, че говорим за протест на Вера Иванова и Нели Иванова и на медицинските сестри, се събират подписи срещу СЕТА, срещу еврото, каза Сачева.

Диалог може да се води там, където се търси решение на проблем, посочи министърът. Там, където се търсят политически провокации, аз лично не мога да водя диалог, отсече социалния министър. Сачева директно посочи Мая Манолова и хората от партия "Възраждане".

Ведомството й щяло да търси балансирани решения. Много хора с увреждания имали нужда от конкретни решения. Те не могат да дойдат на палатки, не могат да правят протести, не могат да излязат от домовете си да бъдат чути и видени, заяви социалният министър. Според нея имало притеснение от това, че левите дали на Конституционния съд Закона за социалните услуги. 

АИКБ и КНСБ подкрепят социалния министър Деница Сачева
Обновена

АИКБ и КНСБ подкрепят социалния министър Деница Сачева

Национална програма за грижи в домашна среда би могла да реши проблемите

Според нея здравният министър Кирил Ананиев водил активен диалог с медицинските сестри. За майките от протестите Деница Сачева подчерта, че Вера Иванова и Нели Иванова са част от работните групи на МТСП. Откакто съм встъпила в длъжността министър на труда и социалната политика, само за три месеца съм се срещала няколко пъти с тях, обясни тя. Не може да се каже, че диалог не се води, по думите й. Нямало чуваемост и желание да се видят различните гледни точки. 

БСП дава закона за социалните услуги на КС

БСП дава закона за социалните услуги на КС

38 страници са аргументите на левите

Сезирането на Конституционния съд от страна на столетницата тя определи като безпрецедентен акт и е изненадана, защото законът е приет преди година. Не зная как се прави социална политика, която да не е за всички, която да е за една конкретна категория хора, смята социалният министър. Социалната политика е общо благо за всички хора, допълни тя.