ГЕРБ не са изненадани от назначаването на Румен Спецов в НАП. Това задълбочава разделителните линии с ПП /ДБ. Това коментира пред БНТ Деница Сачева.

Недоверието ни все още е факт, каза тя. Партията на Борисов обаче ще чака резултати и не е давала кредит на доверие, а на време. Докато НС се занимава с конституционни промени, ГЕРБ няма да гласуват ничий имунитет. Комисия в парламента трябвало да разглежда мотивите за исканите имунитети.

Всички политически сили не вярват в безпристрастносттна на прокуратурата, смята Сачева и припомни изявления на Корнелия Нинова срещу Иван Гешев. Тя заподозря държавния глава, че ще бави указа за отстраняване на главния прокурор, за да пази себе си и служебния кабинет от държавното обвинение. Нинова не давала убедителни отговори, защо левицата не е искала да подкрепи кабинет с първия мандат.

Не съм се запознавала с документите по Барселонагейт, сподели Деница Сачева. Тя не вижда нищо патриотично в изслушването на Иван Гешев на 13 юни в ЕП, точно на рождения ден на Бойко Борисов и да се говори за скандали в Брюксел за България. Президентът трябва да осмисли собствения си престой в президентството, съветва народният представител. Той не уважава парламентарната република, допълни тя.

Не се обсъждат промени в Конституцията, касаещи държавния глава, стана ясно от коментара й. Сачева смята, че на Румен Радев президентската институция му е тясна.

Радев ще чака решението на КС по жалбата на Гешев, за да го освободи?

Радев ще чака решението на КС по жалбата на Гешев, за да го освободи?

Процесите в прокуратурата са драматични и се задълбочават