Драматични са процесите в прокуратурата и се задълбочават. Това каза пред БНТ Александър Маринов, бивш съветник на премиера Гълъб Донев.

Драмата се задълбочава, сега наблюдаваме изострена фаза, допълни той и посочи, че това е резултат от дългогодишните опити за овладяване на прокуратурата. Има много неща, които трябва да бъдат изяснени, призова Маринов.

По думите му трябва да се изчака становището на КС по жалбата на Иван Гешев. Иначе щяло да се създаде впечатление, че това бързане има някакви други мотиви. Защо чак толкова се бърза с отстраняването на главния прокурор, по думите му. А ситуацията у нас му прилича на квартална кръчма, в която всеки се бие с всеки.

Президентът няма са внесе своите промени в Конституцията, които да играят ролята на боксова круша, поясни Александър Маринов. Ако тръгне конституционна процедура Румен Радев щял да каже мнението си. Сакралният въпрос Кой, сега има отговор Свой, така той коментира участието на Делян Пеевски в комисията по конституционна реформа като по мнението му депутатът от ДПС си връщал не много деликатно за всичко случило се.

Премахването на фигурата главен прокурор, според него, минава през Велико Народно събрание. Румен Радев е опозиция на начина, по който е съставен кабинетът " Денков-Габриел ". Тук не е Москва, но тук не е и Канада, посочи той за протестите пред президентството. Маринов смята, че не могат да се намерят достатъчно аргументи за импийчмънт на Радев.

Александър Маринов не дава толеранс на кабинета Денков/Габриел

Александър Маринов не дава толеранс на кабинета Денков/Габриел

Главният прокурор е "помогнал" за съставянето на правителство, а не президента