Това правителство не заслужава и час толеранс. Причината е проста - ние разбрахме какви са намеренията на основните действащи лица в него. Помним записа от заседанието на ПП, знаем какво те искат да правят. Ще следим дали правят това, което възнамеряваха, дали получават резултати. Няма как да има толеранс при такава странна коалиция.

Това заяви пред БНР Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента, бивш съветник на служебния премиер Гълъб Донев.

Според него ДПС търсят пълна реабилитация. Той посочи, че знак за това е подкрепата на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета Денков-Габриел. По думите му Делян Пеевски е напълно реабилитиран, след като бе предложен за член на конституционната комисия.

Маринов подчерта, че главният прокурор е "помогнал" за съставянето на правителство, а не президента.

Дори президентът да бъде припознаван като враг или като противник, това не е достатъчно силен сплотяващ фактор, важно е какво ще върши управляващата коалиция. Ако неволно е спомогнал да се състави това правителство, това е възможно най-доброто развитие на нещата за него, каза още той.

Александър Маринов: Политическата система дава накъсо

Александър Маринов: Политическата система дава накъсо

Взаимното доверие е не нулево, а отрицателно