Административният съд в Ямбол в четвъртък отложи делото по направено искане за касиране на изборните резултати в елховското село Трънково, съобщава БНР.

Резултатите от вота се обжалват от кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България" Милена Христова. На първия тур на 29 октомври тя е получила подкрепа от 35 жители на Трънково. Спечелилата кметското място Елена Танчева от ГЕРБ има 42 гласа.

По време на следващото съдебно заседание на 16 ноември в съдебната зала, ще бъдат повторно преброени бюлетините. От общинската избирателна комисия в Елхово ще бъдат предоставени допълнителни документи за изясняване на обстоятелствата.

Съдът насрочи дело за касиране на изборите в Габровница

Съдът насрочи дело за касиране на изборите в Габровница

То ще се състои на 6 ноември

Припомняме, че двата тура на местните избори у нас бяха съпътствани от много скандали около начина на гласуване, сигнали за нарушения, арести и искания за касиране на вота. В социалните мрежи изтекоха записи от броенето на бюлетните в редица секции, от които стана ясно, че членове на СИК са дописвали изборни преференции. 

Това се случи дори и в София. 

Ваня Григорова официално оспори резултата от изборите за кмет на София.

В Административният съд в столицата постъпи жалба срещу решението на ОИК-София, подписана от нея и Иван Таков в качеството му на председател на БСП - София и представляващ местната коалция "БСП за България".

При 100% обработени данни от протоколите от балотажа Григорова остава на втора позиция след кандидата на ПП-ДБ-Спаси София Васил Терзиев, като разликата между двамата е под 5000 хиляди гласа.

Самият Васил Терзиев увери, че няма никакво притеснение от намерението на Григорова да иска проверка на резултатите от изборите в съда.

Тричленно семейство се озова в ареста за търговия с гласове в Димитровградско

Тричленно семейство се озова в ареста за търговия с гласове в Димитровградско

Открит е тефтер с ръчно изписани имена и суми пари срещу тях

Общински съвети на много места вече положиха клетва.