Патриотите изразиха задоволство от мерките на кабинета за опазване на границата и недопускане на мигрантска вълна. България трябва да покаже, че няма да се превърне в погранично гето, заяви Валери Симеонов в декларация за началото на новия политически сезон.

Да прекратим едностранно Дъблинското споразумение, предлага той. Подкрепа от жива сила и техника, както и финанси от ЕС поиска още патриотът, както и обезпечаване на сигурността по границата и завършване на оградата.

Според него трябва да се използва сила при нелегално преминаване на мигрантска вълна. Сълзотворен газ, водни струя и оръжия срещу бежанците при нужда предлагат от ПФ.

Симеонов отново поиска изхвърляне на ДПС и ДОСТ от българската политика. Тези партии, както и партията на Касим Дал (НПСД, част от реформаторите – коалиционни партньори на Симеонов и Каракачанов, б.р.) използвали религията за разделение. Стига толкова, настоя Валери Симеонов.

Затова и той поиска да се приеме законът за вероизповеданията на ПФ, както и за приемане на закона за забрана на бурките.

Патриотите искат стабилизиране на икономиката. Бяха приети изключително лобистки закони, недоволен бе Валери Симеонов. Стана ясно, че той продължава битката за ракията и малките казани, както и за енергетиката.

Валери Симеонов се обяви срещу „идиотските енергийни проекти“, които не били изгодни за страната, визирайки втората атомна централа.

Битката за гетата също остава акцент за ПФ. В гетата законите на държавата са заменени със законите на джунглата, недоволен е Валери Симеонов.
За президентския вот той каза, че всички трябвало да се обединят в името на националната кауза. Патриотът поиска партиите да обявят своите кандидати. Служебната победа за нас е половин победа, подчерта Симеонов.