Само 10 са потвърдените нарушения в медиите, установени от Съвета за електронни медии (СЕМ) по време на предизборната кампания. Това съобщи пред БНР председателят на медийния регулатор Мария Стоянова, която определи кампанията като активна и динамична.

"Във вчерашния ден също така установихме по две от медиите неправомерна предизборна агитация. Нарушенията са пренебрежимо малки, в сравнение дори с миналите президентски избори. Усилията, които положихме още преди кампанията, за която се подготвихме като сектор, дават резултат", заяви Стоянова.

ЦИК и СЕМ зоват предизборните клипове да са разбираеми за всички

ЦИК и СЕМ зоват предизборните клипове да са разбираеми за всички

Хората със зрителни и слухови проблеми да могат лесно да се ориентират по видеата

Като едно от най-големите предизвикателства на кампанията тя определи предизборния клип на формацията "ДОСТ", в който се вижда турският посланик у нас Сюлейман Гьокче.

Атакуваха в ЦИК и клип на ДОСТ на турски език

Атакуваха в ЦИК и клип на ДОСТ на турски език

Клипът е изцяло на турски език и насажда етническа омраза

Клипът бе смущаващ и заради показването на чешмата "Тюркян" в Кърджалийско, откъдето започна кампанията си една друга партия, другото - турскоезичната музика, която звучеше върху кадри на облечени в шопски носии. Тези предизвикателства носеха в себе си един заряд, който рискуваше да хвърли сянка върху цялата кампания.

ЦИК спира предизборния клип на ДОСТ

ЦИК спира предизборния клип на ДОСТ

Пишат актове на двамата, представляващи коалиция ДОСТ

В това отношение СЕМ, ЦИК и външното министерство са показали "институционална решителност за нулева толерантност към подобен тип прояви", допълни Мария Стоянова.