Всеки може да иска каквото си поиска. С тези думи земеделският министър Мирослав Найденов коментира пред news.bg исканията на зърнопроизводителите той и министър Симеон Дянков да подадат оставка.

Найденов поясни, че единствено премиерът Бойко Борисов може да му поиска оставката. „Аз не съм министър само на зърнопроизводителите. Ние имаме мандата на всички избиратели и грях им е на душата да отричат всичко това, което сме направили за тях - и като пари, и като ред и правила", заяви земеделският министър и изтъкна, че неговото ведомство е направило много повече за зърнопроизводителите отколкото предходните.

Найденов изрази надежда на този светъл християнски празник Никулден страстите да бъдат смирени и протестиращите да се приберат по домовете си. Той поясни, че зърнопроизводителите трябва да се върнат към своята работа, а това което зависи от правителството вече е направено.

По думите му средствата са разпределени справедливо, така че да има за всички. „Не мога да бъда майка за едни и мащеха за други", заяви министър Найденов.

Според него в условията на криза трябва да се дадат повече средства на по-слабите сектори, а зърнопроизводството е силен сектор, който може да оцелее и с по-малко пари. Найденов подчерта отчасти, че протестът на зърнопроизводителите е израз на тяхната гордост.

Той е поканил по-късно днес техни представители да продължат диалога в земеделското министерството, който по думите му не е прекъсван.

Министър Найденов дари риба и икона по случай Никулден на манастира „Света Троица" и на дома за сираци към него „Свети Николай" в Нови хан. По случай празника беше отслужена света литургия от Софийския владика и висши духовници от Светия синод. Министър Найденов предаде поздрави от премиера Бойко Борисов с пожелание за здраве и късмет.