Лидерът на циганската общност в България Цар Киро предрича, че вълна от престъпност ще залее Великобритания и останалата част от Европа, когато България стане член на ЕС, пише в статия, посветена на България, "Сънди Таймс".

Авторът на статията разказва как, пиейки уиски преди закуска, известният в България Цар Киро признава, че бил много ядосан, когато през май италианската полиция поставила негова снимка сред тези на 100 български мафиоти, обвинени в трафик на деца.

От "Сънди Таймс" уточняват, че в момента българската полиция разследва сигнал, за това че цар Киро е заплашил местен журналист, който наредил снимката му в тази група.

По-нататък изданието разказва за децата от ромски произход, принуждавани да крадат в Италия.
Тези деца са заплашвани или бити, ако не донесат определеното количество за деня откраднати  пари на ден.
Някои от тях са принуждавани и да работят като „куриери" на пратки с наркотици.

Имало е и случаи, когато върху децата е оказвано сексуално насилие.
Италианската полиция, която работела в продължение на две години по случая с децата джебчии, наречен „Елвис България", заловила 14-годишно момиче, което се оказало, че е бременно в осмия месец.
Друго 11-годишно момиче разказало, че тарторите й я заплашили, че ще я измъчват до смърт, ако се опита да избяга отново.  

От изданието коментират, че в малка България с население 7.3 млн. души през последните пет години са станали над 150 убийства в мафиотските кръгове.
Нито едно от тези убийства не е разкрито, уточнява "Сънди Таймс" и продължава материала, разказвайки за убития бизнесмен Иван Тодоров - Доктора, както и за процеса срещу братята Маргини.


"Престъпността и корупцията в България са огромни проблеми и щом се отворят границите, страната ни ще изнесе и двете в ЕС, продължава да разсъждава Цар Киро.

Членството в ЕС ще даде много нови възможности на престъпниците.
Те ще разширят империите си, а корумпираните бюрократи, които крадат от народа и от ЕС, ще получат шанс да източат още повече пари, когато започнат да пристигат милиардите долари субсидии", заявява Цар Киро. 

Статията завършва с изказване на ромския лидер, в което той сравнява предстоящия износ на българска престъпност в ЕС с това човек да си оставя входната врата отключена и да се надява, че крадците няма да го посетят.
Защо пък да не го направят, пита се в края на материала Цар Киро.