На СЕТА от БСП противопоставят предложение за закон, който да задължава големите търговски вериги да поддържат процент по видове стоки от асортимента да е на български производители. Например при млечните продукти този процент да е 70%. Съответно, също според процента да се налагат глоби.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е убедена, че още следващата седмица представители именно на големите търговски вериги ще започнат да говорят за повишение на цените вследствие именно на този закон.

При предишната промяна в законодателството, която регламентира процент за българските производители общо от асортимента обаче, по данни на Министерство на финансите, цените са паднали, посочи Корнелия Нинова в студиото на Нова телевизия.

По думите й споразумението с Канада, т.нар СЕТА означава само едно - безконтролен внос за земеделска продукция с ГМО, която би било убийствено за българския производител. Нинова посочи, че Канада е единствената държава, която съди Европейския съюз за забраната на внос на ГМО.

"С предлагания закон ние защитаваме българския производител срещу големите корпорации", посочи Нинова, като открои в това разликата между БСП и ГЕРБ, които защитавали корпорациите и монополистите.

Корнелия Нинова отговори и на премиера Борисов за това, че БСП е влязла в споразумение с ДПС. Тя отрече категорично всякакви договорки по линия с други партии, като подчерта, че за подкрепа на генерал Румен Радев не е говорено с нито една партия.

Напротив, Нинова "хвърли ръкавицата" с твърдението, че лично Борисов е разговарял с господин Карадайъ за бъдещо участие в управлението.

Според нея приказките за сближаване на БСП и ГЕРБ се появяват само и единствено, за да отблъснат протестния вот от БСП, защото хората са видели в социалистическата партия вече алтернативата на настоящето управление.