Съветът по сигурността към Министерския съвет, който се събра днес да обсъди усложняването на сигурността на фона на мобилизацията, обявена в Русия и очакването утре анексиране от страна на РФ на украински територии, е обсъдил готовността на местната власт за реакция при усложняване на обстановката в широкия Черноморски регион. Съветът се председателства от премиера Гълъб Донев.

Членовете на съвета препоръчват на отговорните институции да направят преглед и актуализация на плановете за защита при бедствия. Също така представителите на местната власт в координация с МВР трябва да прегледат наличностите и състоянието на индивидуалните и колективните средства за защита при кризи.

Специален акцент е бил поставен върху подобряване и засилване на взаимодействието между съставните части на единната спасителна система и органите на изпълнителната власт.

Димитър Стоянов: Докато съм военен министър, няма как да дам въоръжение на Украйна
Обновена

Димитър Стоянов: Докато съм военен министър, няма как да дам въоръжение на Украйна

Катапултиралият пилот е изпълнявал втори полет за деня

Припомняме, че при избухването на войната в Украйна, в началото на март месец, от страна на МВР беше направен преглед на наличните и годни за това бомбоубежища в страната. Тогава бе публикуван списък с тяхното местонахождение може да бъде намерен в прикачения файл, както и бе обещано да се направи електронен регистър

В рамките на заседанието на Съвета по сигурността са били обсъдени и мерки за справяне с войната на пътя. Междуведомствена работна група ще изготви предложения за промени в законодателството, които ще имат за цел подобряване на безопасността на движението, съобщават още от Министерски съвет.