Иван Нейков противопоставяме на фигурата на Бойко Борисов, ако не се разберем нещо друго с ДСБ.
Това обяви лидерът на СДС Пламен Юруков в студиото на бТВ. Юруков обясни, че разговорите, които се водят с други десни партии са изключително сериозни.

„Смятам, че тази седмица ще може да се даде сериозен отговор на нашите симпатизанти", каза още Юруков и допълни:
Смятам, че следващият кмет на София ще бъде общият кандидат на СДС и ДСБ и няма да се казва Бойко Борисов.

Припомняме, в момента ДСБ имат "оферта" и от лидера на ДП Александър Праматарски, който застана зад кандидатурата на Константин Папазов. За момента обаче хората на Костов обявиха, че не познават Папазов и чакат той да ги убеди да го подкрепят.

Лидерът на партията каза, че е неправилна интерпретацията на условията, които постави СДС на ГРЕБ, като ултиматум, тъй като политическото поведение на СДС е „в нормалния тон на едно добро политическо сътрудничество".
Юруков потвърди, че СДС не се е отказал от своите искания, но с поведението си ГЕРБ е предизвикала ответна реакция: не се водят преговори на този етап.

Нашите кметове не се нуждаят от подкрепата на ГЕРБ, тъй като те наистина са успешни, каза Юруков и посочи като пример кметът на Плевен Найден Зеленогорски.

Пламен Юруков допълни, че ГРЕБ е започнала изключително неприятна кампания срещу структурите на СДС по места с компромати, конспирации и натиск, което не съответства на сериозно политическо поведение.
„Аз още тогава изразих едно недоверие, че ГЕРБ се отнася особено честно към СДС", коментира лидерът на СДС.

Според думите му поведението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като влияние от други лица, тъй като още в началото на преговорите са постигнали съгласие, че партньорството не трябва да бъде на принципи като 3:5:8.