НИС на СДС излезе с декларация, в която ясно и категорично изразява подкрепата си за кандидатите за президент и вицепрезидент на България, издигнати от ДСБ и подкрепени от партиите членки на ЕНП Неделчо Беронов и Юлиана Николова.

На заседанието на НИС днес сините са гласували с 61 гласа „за", 15 „против" и 5 „въздържал се".

Припомняме, че вчера  председателят на ДСБ-София Атанас Атанасов оттегли жалбата от Софийски градски съд във връзка с искането за предсрочно освобождаване на кмета Бойко Борисов.
По този начин Атанасов изпълнява решението на градската организация на партията да удовлетвори настояването на СДС и оттегли жалбата си срещу столичния кмет.

По-рано днес заместник-председателят на СДС Елеонора Николова заяви в предаването „Тази сутрин" на бТВ, че вчера Неделчо Беронов се е държал като кандидат само на ДСБ.
По думите й той не е спазил обещанието си и не е изчакал окончателното решение на СДС преди регистрирането му в ЦИК.

Тя посочи още, че по време на заседанието ще се обсъждат две основни теми.
"Едната е да бъдем последователни и на нас да може да се разчита. И от друга страна  - заплахата от двубоя Волен Сидеров и Георги Първанов, който ще бъде смъртоносен за десницата", каза още Николова.

Ако СДС откаже подкрепата на Беронов и издигне Стоянов, не знам дали Неделчо Беронов и Юлиана Николова ще продължат тази кампания.
Това заяви от своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов, цитиран от БНР.

„Той е предупредил и мен, и Петър Стоянов, че ще преосмисли участието си в кампанията, ако няма подкрепата на всички, съобщи Костов, запитан дали Беронов мисли за оттеглянето си от президентските избори.

По думите на лидера на ДСБ днес СДС може да премахне от политическа надпревара общия десен кандидат, ако НИС на СДС реши да издигне Стоянов за президент.