Съюзът на демократичните сили (СДС) недоумява за какво се бори председателят на "Воля" Веселин Марешки с изказването си, че иска да инициира национален референдум за излизането на България от НАТО.

"Като партия, превърнала в своя кауза членството в ЕС и НАТО и осъществила най-важните стъпки за реализирането на тези цели", от СДС оценяват изказването на Марешки като тревожна симптоматика за състоянието на българския парламентаризъм, имайки предвид и че той е лидер на парламентарна партия в държава, която в момента председателства Съвета на ЕС.

Марешки иска референдум за излизане от НАТО

Марешки иска референдум за излизане от НАТО

Варненският политик не уточнява неутралитет ли иска

"Г-н Марешки е загрижен за сигурността и силата на България, но ще се бори за напускане на организацията за военно сътрудничество, която на практика гарантира тази сигурност. Това е политически оксиморон", категорични си от партията.

Според СДС Марешки твърди, че ЕС ограбва България и сравнява ситуацията сега със тази по времето на социализма. В този контекст сините питат лидера на "Воля" следния въпрос: "Щеше ли г-н Марешки да развие своя печеливш бизнес в рамките на СИВ, под шапката на Русия, ако Берлинската стена не беше паднала и не бяхме член на ЕС?"

Борисов гарантира: НАТО и ЕС са неизменни ценности, докато ГЕРБ управлява

Борисов гарантира: НАТО и ЕС са неизменни ценности, докато ГЕРБ управлява

Волен Сидеров привлича проруски електорат в Крим

Съюзът на демократичните сили пита Марешки още в коя система за сигурност той вижда бъдещето на страната ни, както и как той оценява влиянието от желанието си да излезем от НАТО върху председателството и личната кауза на премиера за присъединяването на страните от Западните Балкани в ЕС и НАТО.

"Надяваме се, че искрените отговори на тези въпроси ще помогнат на г-н Марешки в преосмислянето на позицията му за референдум за излизането на България от НАТО", надяват се от СДС.

Каракачанов: Марешки се прави пред чужденците на велик, прави си евтин пиар

Каракачанов: Марешки се прави пред чужденците на велик, прави си евтин пиар

По повод предложението му за излизане от НАТО