Решението на Върховния административен съд (ВАС) представлява основание за прекратяване на правомощията на кмета на столичния район "Красно село" Росина Станиславова. Това заяви на брифинг председателят на Столичния общинския съвет Георги Георгиев, цитиран от Нова телевизия.

Припомняме, че ВАС окончателно призна наличието на конфликт на интереси при сключен от нея трудов договор с дъщеря й за работа по проект, а на пресконференция днес Станиславова и заместникът й Николай Веселинов обявиха, че тя е била атакувана по политически и икономически причини.

По думите на Георгиев преди две години е била подадена жалба от гражданин за възможни злоупотреби със социалния патронаж по време на COVID пандемията. "Бе назначен одит от кмета на Столичната община, който да провери проекта. Той констатира, че г-жа Станиславова е изплатила близо 10 хиляди лева на себе си като ръководител на проект. На второ място - че е сключила договор със свързано лице, което после установихме, че е дъщеря ѝ", обясни той. Георгиев каза още, че решението на ВАС ще бъде изпратено до Общинската избирателна комисия, която трябва да прекрати правомощията на Станиславова, обясни председателят на СОС.

Той заяви, че Росина Станиславова е избрана за кмет на "Красно село" с гласовете на "Демократична България". Георгиев изтъкна, че политическата отговорност за случая е на партията, издигнала Станиславова. Той призова ДБ да изберат един от заместниците на кметицата, който да заеме мястото ѝ. Общинските съветници от ГЕРБ обещаха да подкрепят решението на ДБ.

Кметицата на "Красно село" - окончателно уличена в конфликт на интереси

Кметицата на "Красно село" - окончателно уличена в конфликт на интереси

Росина Станиславова твърди, че е атакувана по политически и икономически причини