Държавата да защити националния интерес и да не позволи придобиването на Пловдивския панаир от бизнесмена и дългогодишен, бивш вече член на БСП, Георги Гергов.

"Става дума за казус, в който виждаме дългогодишно взаимодействие на всички нива, в две общини - Пловдив и Варна, между ГЕРБ и Георги Гергов. Това взаимодействие очевидно показва срастването между руското влияние и институциите", съзря заговор съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

И се обърна към Бойко Борисов: "Не правете това, не участвайте в окончателното харизване на пловдивския панаир на Георги Гергов, претендирайки, че сте евроатлантическа сила."

"Общинските ни съветници в Пловдив полагат огромни усилия за запазване на панаира, а от другата страна има политическа сила, която се предвожда от известния консул на Русия в България Георги Гергов, който се опитва и е на границата да получи правото на собственост върху целия пловдивски панаир", добави Атанас Атанасов.

ДБ ще депозират писмо до министъра на културата с искане Пловдивския панаир да се обяви за местен паметник на културата.

"Това е действие, което ще предотврати събаряне на палатите и застрояване на 350 декара почти в централната градска част", посочи на свой ред Йордан Иванов от ДБ.

Георги Гергов стана мажоритарен собственик на Пловдивския панаир

Георги Гергов стана мажоритарен собственик на Пловдивския панаир

Община Варна му прехврърли акциите, община Пловдив обаче има блокираща квота

БСП също е против Пловдивският панаир да минава изцяло в частни ръце. Това обяви ба брифинг в Народното събрание депутатът от левицата Иван Петков.

Пловдивският панаир е национално богатство, каза той. Общинските съветници на ГЕРБ в Пловдив, по думите му, са готови да продадат това национално богатство. Неведнъж червените са информирали пловдивчани, че това са лица, финансирани от Георги Гергов.

Левицата нееднократно е искала спиране на сделката за панаира. Сезирана е и прокуратурата. Но от там няма отговор, каза Петков. БСП по всякакъв начин ще пази националния интерес, закани се депутатът.

Припомняме, че извънредното заседание, свикано по настояване на общинските съветници от "Демократична България" на 3 януари се провали заради липсата на кворум, саботирано от съветниците от ГЕРБ и БСП. Апортните сделки, които ще дадат контрол над Пловдивския панаир на Георги Гергов, трябваше да бъдат обсъдени на заседанието и решението евентуално да бъде прегласувано.

Съдът замрази вписването на промени в капитала на Пловдивския панаир

Съдът замрази вписването на промени в капитала на Пловдивския панаир

Решението е окончателно