По никакъв начин моето присъединяване към защитата по СПИН делото няма да забави процеса.

Това заяви адвокат Владимир Шейтанов, когото две от осъдените ни медицински сестри искат да наемат за защитник.
По думите на адвоката, ако стане ясно, че с приъединяването си ще нанесе вреда дори за минута, той е готов да се откаже.

Според Шейтанов обаче от 2002 година насам (когато той се оттегли от процеса) няма обективни нови доказателства по делото, като всичко, което е присъствало в папките до 2002-ра, присъства и сега.

Аз съм толкова добре запознат с материалите, че само с един поглед на папка 7 мога да разбера дали има подмяна на показанията на Нася, които присъстваха там през 2002 година, заяви Шейтанов.
Аз няма да бъда клин в защитата на сестрите ни, категоричен е адвокатът - в тази връзка ще разочароваме либийската страна.

Освен това, посочи Шейтанов, клинове в защитата ни имаше и досега и тях цяла България ги знае.
Юристът обаче не пожела да конкретизира.
Той отново заяви, че ще се работи в насока извеждане делото извън територията на Либия.

Либийската страна първа е заинтересована да разсее съмненията на международната общност в съдопроизводството си.
И това може да стане именно, ако процесът се премести на територията на друга страна, коментира Шейтанов.

Ако Либия не се съгласи обаче, то това означава, че Джамахирията се притеснява в уличаване на правосъдието й в некомпетентност, категоричен е Шейтанов.
По думите му юридическите основания за това искане е, че съдът в Либия е под натиска на улицата и не доказва своята безпристрастност - което било очевидно за целия свят.

Шейтанов заяви готовност да се включи в делото веднага, след като либийската страна му осигури достъп до Джамахирията и гарантира сигурността на него и екипа.