Като изключително опасен за България път на една широка коалиция определя Найден Зеленогорски евентуалния резултат от предстоящите предсрочни избори и възможността да се състави правителство между ГЕРБ и БСП.

По думите на Зеленогорски това ще размие границите и няма да е ясно кой носи отговорност.

"При всички случаи при такива правителства, каквито е имало в България, се получават много тежки драматични последствия за държавата", припомни Зеленогорски и посочи, че най-важното е да е ясно кой носи отговорност, а това при едно управление е правителството - ляво или дясно.

"Ние не сме Германия. Не сме модерните и утвърдени демокрации, в които е възможно да се направи широка коалиция", заявява Найден Зеленогорски. Той допуска, че след няколко десетки години това би се случило и у нас, но в момента трябва да има ясна отговорност.

"Правителството работи с дясна визия или правителството работи с лява визия, или правителството е част от едно сенчесто усилие с размити граници, което всъщност е най-лошото, тъй като никой не носи никаква отговорност - нито политическа, нито персонална", предупреждава председателят на предизборния щаб на РБ.

Още за отварянето на коалицията на Реформаторския блок, приемането на Глас Народен, търсенето на гласа на младите и отказа да се върви по пътя на популизма, дори и за сметка на привлечените гласове - в интервюто на Десислава Антова с Найден Зеленогорски.