Ако в един момент се окаже, че не се завърши ремонтът на жълтите павета до местните избори, в началото на мандата на следващ кмет, ще е цъкаща бомба. Това заяви служебният регионален министър арх. Иван Шишков пред Нова телевизия.

Той посочи, че центърът на София са душата и сърцето на града. Вината за ремонта на жълтите павета в София е на общината и във възложителя, който следва да организира и координира ремонта, подчерта регионалният министър. МРРБ ще откликне на искане на Столична община да се удължи срокът за техния ремонт.

Регионалният министър се надява София да разреши проблемът с цъкащата бомба с центъра.

Фандъкова разпореди ремонт на ремонта на жълтите павета

Фандъкова разпореди ремонт на ремонта на жълтите павета

830 000 лева санкции са заложени в договора за некачествено изпълнение

За изграждането на новата детска болница в Горна Баня Шишков обясни, че мястото е много добро, с много добър терен. Теренът, който е бил предложен, имал само един проблем и той е бил процедурен. В него е трябвало да се вложи държавническо мислене и чисто професионален подход, като на терена е имало частен имот, обясни арх. Шишков. Страните обаче са се разбрали, че ще бъде освободено достатъчно с голям терен, за да бъде изградена детската болница.

Имало е още четири терена за изграждането на новата детска болница - до банята на "Овча Купел", в Банкя, а другите две места за детската болница били скелетът до Александровска болница да бъде продължен и детската болница да бъде изградена до сградата на бившата правителствена болница. Имало е вариант и да е до Окръжна болница. Нищо не предвещава да има провал с изграждането на детската болница в Горна Баня, увери арх. Шишков.

Той добави, че няма да се прави пристройка на новия терен за детската болница, а това само за себе си дава спокойствие, че може да се направи всичко, което е необходимо, включително и хеликоптерна площадка.

Край на казуса с Националната детска болница - ще я строят в "Горна Баня"

Край на казуса с Националната детска болница - ще я строят в "Горна Баня"

Теренът е с големина от 40 декара и се намира в "Овча купел"/"Горна баня" до ортопедичната болница

Ишков коментира също пътните ремонти, недовършените магистрали и поръчките за милиарди. Той посочи, че за ремонтите нищо не е плащано, защото следващите 50% трябва да бъде платени за текущите основни ремонти след анализ. Дейностите са възлагани като текущи ремонти, но в рамките на строителството е имало елементи, които са прераснали в основни, посочи министърът.

По думите му раздавани са едни пари, без да се знае дали ще бъде построена магистрала "Хемус" или не. Основният проблем е начинът на възлагане от текущите ремонти, основните и ремонтите на конкретната пътна инфраструктура, обясни регионалният министър, който не знае и не може да си представи как са давани пари в чувал и изобщо как са се събирали в него.

Арх. Иван Шишков е доволен, че разрешил друга голяма цъкаща бомба - с пускането в експлоатация на интерконектора с Гърция.

Демерджиев: 9-те лица, привлечени за "Хемус", са високопоставени
Обновена

Демерджиев: 9-те лица, привлечени за "Хемус", са високопоставени

Според него МВР подобрява дейността си и това тревожи Гешев, главният прокурор му пожела успех