За втори ден шивачките от "Интендантско обслужване" в Калофер ще блокират движението по Подбалканския път. Това ще бъде от 16:45 до 17:15 часа. Жените протестират срещу уволнението на директора на предприятието Ганчо Караджов, предаде bTV.

Измислени са задълженията на фирмата, заради които от военното министерство правят рокадата на шефа на Интендантско обслужване, смятат служителите. От военното министерство обаче са категорични, че не става дума за политическа саморазправа. Те изтъкват, че решението е заради задължения от 3 милиона лева на фирмата, която изработва армейското облекло.

Шивачките уверяват, че са доволни от ръководството на Караджов, дружеството за 2 години е успяло да се възстанови, а възнагражденията са увеличени.

"Редовно получаваме заплатите си, имаме работа, социалната политика в завода е много добра", казаха още те.

Категорично не можем да говорим за политическа саморазправа, заяви заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова.

Тя изтъкна, че има растеж на задълженията, които през 2014 г. са били 2 млн. лева, а през 2015-а, въпреки подписания договор с Министерството на отбраната, който е за около над 5 млн. лева, са нараснали на над 3 млн. лева.

"При изготвената бизнес програма за 2015-а година, която е подписана от изпълнителния директор, при заложен положителен финансов резултат, макар и минимален – 3000 лева, постигнатият финансов резултат за годината е четвърт милион загуба. Така че имаме аргументи да искаме по-добро управление", заяви Йосифова.