Последният шанс на тази държава е днес хората да гласуват. Това признание и едновременно предупреждение направи пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който и на тези избори пусна гласа си в училището в Банкя. Той и този път бе чакан от местни жители, които го посрещнаха с аплодисменти.

Макар и да не е ясен резултатът от вота на българите днес, Борисов се зарече, че ще подкрепи първата партия. „Ако БСП е първа, ще ги подкрепим. Ако ДПС са първи също ще ги подкрепим. Ако реформаторите са първи - безусловно ще ги подкрепим", обеща лидерът на ГЕРБ. Той добави, че е въпрос на политическа култура дали тези партии ще го подкрепят, ако ГЕРБ отново е първа политическа сила.

Подобно на всички политически играчи, упражнили правото си на глас, и Борисов призова българите да излязат да гласуват, а не само да мрънкат след изборите и да се оплакват от това и онова. Той иска висока избирателна активност, защото по думите му само така купуването на гласове ще увисне във въздуха и ще бъде унищожено.

ГЕРБ ще участва в следващото управление на страната ни, само ако е стабилно, стана ясно още от думите на експремиера. „В такива "Орешарски" тип коалиции не може да се участва", отсече гербер номер 1. За да накара все повече наши сънародници да пуснат бюлетина днес Бойко Борисов повтори, че сегашните избори са последният шанс на страната ни и все още с много работа нещо може да се спаси.

Ако скоро отидем на нови предсрочни парламентарни избори бившият премиер се зарече, че няма да пусне ГЕРБ в предизборната кампания. Борисов е убеден, че трябва да се спре това безвремие и временни служебни правителства, но все пак използва случая да похвали кабинета „Близнашки", че дори и в такава обстановка е направил много.

В изборния ден председателят на ГЕРБ призна също, че страната ни вече се намира в политическа криза. „Така е от по-миналия февруари, когато вторият, третият, четвъртият се опитаха с някакво „Чобано-Орешаро-Овчаро" правителство да решават проблемите", отбеляза още Борисов. Самият той призна, че е гласувал за своята партия, като дори се е възползвал от възможността за преференциално гласуване. „Мен си зачеркнах", отговори лидерът на ГЕРБ на въпрос кой номер е подкрепил с преференция. Борисов обясни избора си с това, че иска да си продължи да изгражда инфраструктура, да направи енергийна ефективност и не на последно място да работи за стабилна България.

И на днешните избори Борисов ще остане верен на стила си и няма да дойде в НДК, за да даде пресконференция в изборната нощ. Той определя тази практика като глупост от много години, за която се дават излишни пари. „Довечера няма нищо да е ясно", изтъкна гербер номер 1 и посочи, че гласовете от чужбина например се отчитат на следващия ден. Всичко е в ръцете на народа, заяви Бойко Борисов и отново призова за висока избирателна активност.