Председателят на ПП "Атака" Волен Сидеров е бесен на срещата между Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Корнелия Нинова.

Според Сидеров срещата между председателя на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов и лидера на БСП Корнелия Нинова не е била оторизирана от "Обединени патриоти".

Според Сидеров Нинова е политически опонент на управляващата коалиция.

В качеството си на председател на ПГ на ОП и създател на коалицията "Обединени патриоти" Сидеров е категоричен, че не е упълномощавал Симеонов и Каракачанов да преговарят с която и да е партия, извън управляващата коалиция.

Каракачанов кани Нинова на бира да се разберат като българи

Каракачанов кани Нинова на бира да се разберат като българи

Да спрем с байганьовското си поведение, иска военният министър

"Всякакви такива действия вредят на вече установените споразумения за управление на България между АТАКА, ВМРО, НФСБ и ГЕРБ", сигурен е Сидеров.

Решението за провеждането на такива срещи са взети извън коалиционния съвет на ОП. Подари това Сидеров смята срещите за нелегитимни.

Стана ясно и че заради срещата Сидеров отменя заседанието на ПГ на ОП, което по план трябваше да се състои днес, вторник.

"Очаквам изясняване на позициите на НФСБ и ВМРО по отношение на коалиционната политика", настоя още Сидеров.

Симеонов не дава отчет никому за срещите си

Симеонов не дава отчет никому за срещите си

Искал да покаже на Нинова законопроектите на НФСБ

Във връзка с това лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов отговори, че не е длъжен и няма да дава никому отчети за срещите си.

Стана ясно и че по-късно днес Красимир Каракачанов и Корнелия Нинова ще се срещнат отново в НС.
Срещата била по покана на вицепремиера.