Лидерът на Атака Волен Сидеров е ядосан на парламента, че не му дали думата при напускане на законодателния орган.

Българският парламент не даде думата на депутат, който напуска по собствена воля, обяви той на брифинг в парламента. Това е безпрецедентен случай, отсече атакистът. Обикновено депутатите, които напускат, липсват от зала, какъвто бил случаят с Лиляна Павлова.

Жалки и много безпомощни са опитите на ръководството на парламента да не ми даде думата, изтъкна Волен Сидеров. Ангел Джамбазки нямал чест, измамил избирателите според него. Той бил човек, който лъже, мами и манипулира хората. Аз постъпвам точно обратно, уверен е националистът.

НС освободи Сидеров и Лиляна Павлова от депутатския пост

НС освободи Сидеров и Лиляна Павлова от депутатския пост

Павлова поема нов пост, а Сидеров подаде оставка при предизборната кампания

Този парламент започва да прилича все повече на антибългарски, коментира Сидеров и поясни, че визира покупката на американските изтребители. Поведението на България било васално. ВМРО били инструментът на поръчката за изтребителя. Други са поръчителите, каза той. ГЕРБ били съучастник в тази сделка. Българският парламент започва да се плъзга по наклонената плоскост, заподозря Волен Сидеров. Той очаква законодателният орган да гласува разполагането на ракетни установки у нас срещу Русия. Затова лидерът на "Атака" се радва, че физически няма да присъства в НС при този акт. Това вече е национално предателство, категоричен бе лидерът на националистите.

Волен Сидеров ще стане общински съветник, за да разкрие далаверите в СОС. Обещавам интересни сюжети в СОС, обеща Сидеров. Той ще си търси правата в съда заради това, че са го спрели да влезе в "Арена Армеец". Дела ще заведе срещу Младен Маринов, срещу Красимир Каракачанов и председателства на ОИК. Това е поредната полицейщина срещу мен, изтъкна лидерът на Атака. Волен Сидеров не отговори на въпроса дали остава коалиционен партньор на ГЕРБ .

По-късно председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова се извини в кулоарите на парламента на Волен Сидеров. Стана недоразумение, посочи тя. Ръководството на законодателния орган забелязало, че лидерът на "Атака" иска думата, но в същото време имало процедура по гласуване и нямало как тя да бъде прекъсната. Не беше разбрано, че той иска думата своевременно, изтъкна още Дариткова. Искрено съжалявам за случката,допълни тя. По мнението й Волен Сидеров имал трибуна, където да изкаже мнението си.

НС освободи Сидеров и Лиляна Павлова от депутатския пост

НС освободи Сидеров и Лиляна Павлова от депутатския пост

Павлова поема нов пост, а Сидеров подаде оставка при предизборната кампания