Волен Сидеров се опитва да влезе в зала "Арена Армеец" и твърди, че има право да влезе вътре като кандидат кмет за София. Служители на МВР спряха щурма на лидера на "Атака". Волен Сидеров е заедно с Десислав Чуколов и няколко други свои приближени. Волен Сидеров иска да провери как протича преброяването на протоколите.

По думите му това е негово право и засяга демократичното общество. Според Сидеров не е нормално полицията да го блъска и да го бута, за да не го допусне до преброяването на бюлетините. Според него хората не се интересуват дали върви честно броенето на бюлетините.

Той не отговори на въпросите на news.bg дали има свобода и демокрация в България, както и защо е била толкова ниска подкрепата за неговата кандидатура за кмет на София.

В зала "Армеец" се извършва приемането на протоколите и изборните книжа в София. Това е единственото място, определено за Общинската изборна администрация.

"Не се сърди човече" в изборната нощ за членовете на СИК в София

"Не се сърди човече" в изборната нощ за членовете на СИК в София

Игри, кино, храна и вода, както и зала за пушене

Полина Витанова, председател на ОИК -София, обясни, че кандидатите на местните избори нямат право да присъстват в комисията, която приема протоколите. Такова право имат застъпници на инициативни комитети, на регистрирани партии и регистрирани наблюдатели. Такъв застъпник на ИК на Мая Манолова е допуснат в залата и е на място и наблюдава процеса.