Много добри условия в Общинската избирателна комисия в София при приемане на изборните книжа обеща Полина Витанова, председател на ОИК -София.

Освен храна и вода за членовете на СИК е предвидена и занимателна част в "Арена Армеец".

На 99% сме сигурни с организацията, похвали се Витанова. По думите й това са най-тежките и най-сложни избори за ОИК. Членовете на секционните комисии са преминали обучение.

Ще се влиза през три входа, автомобилите ще спират пред вратите, за да не се мъкнат чувалите с бюлетините. Изчакване обаче със сигурност ще има, обясни тя. Сътрудници ще подпомагат членовете на СИК. Бързината на процеса зависела от вярно попълнените протоколи.

Над 4800 протокола трябва да получат ОИК.

Освен помощ обаче в "Арена Армеец" ще има и обособени пространства с екрани, на които ще се прожектират български филми, както ще има и игри като "Не се сърди човече", карти и табла, стана ясно от отговора на Витанова на въпроса на News.bg. В "Арена Армеец" ще има и обособена зона за пушене.

Снимка 449629

Източник: БГНЕС

Полина Витанова призова за търпение и спокойствие, настоя Полина Витанова.

До вчера е имало 102 сигнала за нарушения за изборния процес в ОИК.

Снимка 449628

Източник: БГНЕС

Припомняме, на предишните избори за местна власт през октомври 2015 година в продължение на два дни около 5000 представители на избирателните комисии в столицата, дошли да предадат изборните книжа, стояха заключени в залата, докато вървеше обработката на документите. Организираха се и "спасителни" операции с доставки на вода и храна за чакащите. Заради кризата председателят на Общинската избирателна комисия подаде оставка.

ЦИК се чудят какво да правят с кашата в „Арена Армеец"

ЦИК се чудят какво да правят с кашата в „Арена Армеец"

ОИК била независим орган

анкета

Ще гласувате ли на 27 октомври?

Виж резултати

Да, винаги гласувам 62.6%

Не 22.5%

Обмислям дали има смисъл 10.2%

Да, макар и да не съм избрал 3.7%

Ако времето е лошо 1.0%