Бойко Борисов поиска оставката на председателя на Общинска избирателна комисия - София Диляна Иванова.

Основен мотив за исканата оставка е създалото се обществено напрежение във връзка с приема и обработката на протоколите от секционните избирателни комисии в зала „Арена Армеец".

Припомняме, 48 часа продължи приемането на протоколите в зала „Арена Армеец", в която участващите в изборния процес наети леци бяха заключени. Някои определиха ситуацията като хуманитерна криза, тъй като хора припадаха от изтощение и липса на елементарни условия.

Борисов настоява Диляна Иванова да подаде оставка и в качеството си на представител на ПП ГЕРБ, тъй като Диляна Иванова е предложена за председател на ОИК - София от квотата на ГЕРБ.

Оставката идва след втория протест на БСП-София, доволни от партията. Още...

Оставката на Иванова е поискана от Борисов днес, за да не се компрометира или възпрепятства предаването на протоколите в Централната избирателна комисия (ЦИК) от първи тур.

Диляна Иванова е подала оставка си веднага след настояването на Бойко Борисов, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Молбата й за освобождаване от поста ще бъде депозирана в ЦИК до минути. Иванова подава оставка и като член на ОИК-София.

От ГЕРБ предлагат на ЦИК нов председател на Общинската избирателна комисия в СофияПолина Витанова.
По образование и професия Витанова е юрист. В момента е член на ОИК - София. На предходни избори Полина Витанова е била председател на 23 РИК - София.