В септемврийското село Семчиново от тази нощ зрее истинско напрежение. Причината е избраният още на първи тур кмет, който е циганин. За пръв път селото ще се управлява от циганин, съобщава БиТиВи.

Хората са категорични, че няма да допуснат новоизбрания кмет Пламен Темелков да влезе в кметството. Искат да го спрат с жива верига.

Местните смятат, че Темелков си е купил изборите. Те са категорични, че няма да го пуснат в сградата, докато не докаже имотното си състояние, както и с какво се занимава. Твърдят, че циганският произход на управника не е причина за тяхното недоволство. Хората обаче настояват да знаят какъв е бизнесът му, откъде са парите и как си е купил гласовете. Разполагали с информация, че в изборната нощ се е вървяло със списък и се давали пари.

Едва с 19 гласа повече е спечелил новоизбраният кмет. Един от жителите на селото твърди, че Пламен Темелков си изкарва парите незаконно и няма диплома за средно образование.

Носят се слухове, че новоизбраният управник е лице на подземния свят. Местни хора твърдят, че той се занимавал с незаконни дела и не искат такъв човек да ги управлява.

Протестиращите настояват изборите да бъдат касирани.

От своя страна поддръжници на Темелков заявяват, че той има образование, учил е, пестил е и не било вярно, че си е купил изборите. Те смятат, че причината за недоволството на другата част от жителите е именно циганският му произход. Поддръжниците твърдят, че кметът е много възпитан и не е давал пари за гласове. Една от подкрепящите го заявява: "Ако й бил дал пари, за да гласува, щяла мъж да си купи".

Кметът трябва да встъпи в длъжност днес, но въпреки това той все още не се е появил.

Полиция усмирява двете групи, за да не се стигне до физически сблъсъци.