Пазарджишката окръжна прокуратура е възложила на отдел „Икономическа полиция" към областната дирекция на МВР да извърши проверка на новоизбрания кмет на септемврийското село Семчиново.

Припомняме, тази сутрин в селото възникна обществено напрежение срещу новоизбрания управник Пламен Темелков. Местните смятат, че Темелков си е купил изборите. Те са категорични, че няма да го пуснат в сградата, докато не докаже имотното си състояние, както и с какво се занимава. За пръв път селото ще се управлява от циганин, но недоволните твърдят, че не протестират заради произхода на Темелков. Местни хора твърдят, че той се занимавал с незаконни дела и не искат такъв човек да ги управлява. Протестиращите настояват изборите да бъдат касирани.

От своя страна поддръжници на Темелков заявяват, че той има образование, учил е, пестил е и не било вярно, че си е купил изборите.

От държавното обвинение поясняват, че проверката е възложена с оглед събиране на данни за извършени престъпления от общ характер. На служителите на реда е указано да проверят твърдения за несъответствие между доходите и притежаваното имущество. Те трябва да проверят и твърденията за купуване на гласове и дали притежаваната от Темелков него диплома е истинска.

Жителите на селото трябва да дадат обяснения във връзка с техните оплаквания и твърдения.