Да не говорим повече за избори. С този призив министърът на здравеопазването д-р Петър Москов коментира пред журналисти в парламента пресконференцията на ДПС по адрес именно на изборните резултати на Реформаторския блок.

Москов дойде в сградата на властта специално и само да отговори на казаното от Лютви Местан.

Припомняме, по-рано лидерът на ДПС коментира думи на министъра на здравеопазването в социалните мрежи за изборните резултати в Плевен. Той заяви, че и менторският тон, и рекетьорският тон, би трябвало да познават граници. Местан смята, че политическият език на страната не може да бъде замърсяван, а премиерът унижаван.

Всички трябва да излезем от нощта на изборните емоции", убеден е здравният министър. Той вярва още, че мнозинството е единно и трябва да оползотвори дадения вот като политическа подкрепа за управляващите формации в реални управленски действия.

Правителството работи и има единно и стабилно парламентарно мнозинство", заяви Москов.

По отношение на „искрите" между него и премиера Бойко Борисов той разясни: „Ние с премиера си имаме своите човешки и мъжки отношения, каквото е имало да си кажем, сме си го казали".

„Тук личните отношения между Борисов и Москов надделяха. Някакво чувство за хумор, което те двамата използват помежду си, го използваха и в медиите", се включи в коментара и съпредседателят на парламентарната група на РБ Радан Кънев.

И той заяви, че няма никакво съмнение в успеха на управляващата коалиция на изборите или поне в този на двете й основни съставки. „Ако оттук нататък г-н Цветанов остава на тона си от изборната нощ, очевидно е в тежък дисонанс с останалите решаващи фактори в управлението", загатна Кънев.